Η Nostalgaia

Επωνυμία

Η επωνυμία «Nostalgaia» προέρχεται από τον συνδυασμό των Ελληνικών λέξεων Νοσταλγία (νόστος ή επιθυμία) και Γαῖα (γή στα αρχαία Ελληνικά). Πίσω από το όνομα «Nostalgaia», βρίσκεται η αγάπη για την άδολη Ελληνική γη και η επιθυμία για τα αγνά προϊόντα που μας προσφέρει απλόχερα.

Οικογενειακή παράδοση

Η οικογενειακή μας παράδοση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ελιές για περισσότερες από 4 γενιές, ως καλλιεργητές και παραγωγοί εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Κάποιες ελιές που ξεχωρίζουν στα κτήματά μας είναι υπεραιωνόβιες. Πριν 25 περίπου χρόνια, όταν έγιναν γνωστές οι αρχές και τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας στην Ελλάδα, οι ελαιώνες μας σε Αχαΐα και Λακωνία, εντάχθηκαν άμεσα και τυπικά στην Πιστοποιημένη Βιολογική Καλλιέργεια.

Η εταιρεία

Με σεβασμό στον τόπο και το φυσικό περιβάλλον, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την «Nostalgaia», η οποία είναι αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, και να αφοσιωθούμε στην ενασχόληση μας με το ελαιόλαδο, εμφιαλώνοντας με υψηλά πρότυπα ποιότητας το πιο αγνό προϊόν που παράγει ο τόπος μας.

Ο τόπος​

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στην Πελοπόννησο, πιο συγκεκριμένα:

Αγριλιά Αχαΐας

Σε ένα μικρό, παραδοσιακό χωριό του Νομού Αχαΐας, την Αγριλιά, που απέχει σε ευθεία γραμμή 50 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία, τον ιερό τόπο των Ολυμπιακών αγώνων. Το τοπωνύμιο προήλθε από τα άγρια – αυτοφυή ελαιόδεντρα που φύτρωναν στο έδαφος λόγω των κατάλληλων κλιματολογικών και εδαφολογικών συνθηκών.

Βασιλάκι Λακωνίας

Σε ένα γραφικό, ημιορεινό χωρίο του Νομού Λακωνίας, το Βασιλάκι, το οποίο έχει μεγάλη παράδοση στην ελαιοκαλλιέργεια, καθώς αποτελεί την βασική ενασχόληση σχεδόν όλων των κατοίκων του χωριού.

Πριν 25 περίπου χρόνια, όταν έγιναν γνωστές οι αρχές και τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας στην Ελλάδα, οι ελαιώνες μας σε Αχαΐα και Λακωνία, εντάχθηκαν άμεσα και τυπικά στην Πιστοποιημένη Βιολογική Καλλιέργεια.

Η Φιλοσοφία μας

Δεν είμαστε μόνο τυποποιητές, αλλά φροντίζουμε και καλλιεργούμε οι ίδιοι τους ελαιώνες μας. Γνωρίζοντας τις απαιτήσεις και τις ορθές πρακτικές της παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου, επιδιώκουμε συνεργασίες με πιστοποιημένους παραγωγούς, με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία για υψηλά πρότυπα παραγωγής με σεβασμό στην Ελληνική γη και το φυσικό περιβάλλον.

Στόχος μας είναι να συνδυάζουμε τις σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και ποιοτικού ελέγχου με την ελαιοκομική παράδοση του τόπου μας, προκειμένου να προσφέρουμε στον καταναλωτή ένα αγνό, ποιοτικό και συνάμα ωφέλιμο για την υγεία του προϊόν που θα εμπιστευτεί και θα συμπεριλάβει στην καθημερινή του διατροφή.

 

Γιατί να επιλέξετε τα προϊόντα μας:

Οικογενειακή επιχείρηση

Είμαστε αμιγώς οικογενειακή και Ελληνική επιχείρηση. Η μεγαλύτερη ποσότητα Βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου την οποία τυποποιούμε, προέρχεται από τα οικογενειακά μας κτήματα. Το ίδιο ακριβώς ελαιόλαδο, απολαμβάνουμε κι εμείς στο τραπέζι μας.

Τοπικοί παραγωγοί

Υποστηρίζουμε έντονα τους τοπικούς παραγωγούς. Επιδιώκουμε σταθερές συνεργασίες με επιλεγμένους ελαιοπαραγωγούς, χωρίς διαμεσολαβητές, ώστε να διασφαλίζουμε εκλεκτή ποιότητα ελαιολάδου.

Εξαιρετική Ποιότητα

Τυποποιούμε αποκλειστικά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας. Υπάρχει σαφής διαχωρισμός των δεξαμενών και της διαδικασίας τυποποίησης βιολογικού και συμβατικού ελαιολάδου.

Επιλεγμένα Ελαιοτριβεία

Η έκθλιψη του ελαιόκαρπου είτε από τα κτήματά μας, είτε από τους ελαιοπαραγωγούς που συνεργαζόμαστε, γίνεται αποκλειστικά σε επιλεγμένα ελαιοτριβεία τα οποία χρησιμοποιούν την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και τηρούν αυστηρά πρότυπα ποιότητας.

Πιστοποιήσεις

Τηρούμε συστήματα ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο FSSC 22000 (αναγνωρισμένο από το GFSI) για τα οποία έχουμε πιστοποιηθεί από την TUV AUSTRIA HELLAS. Διαθέτουμε ακόμα, πιστοποίηση τυποποίησης βιολογικού ελαιολάδου από την BIOHELLAS.

Αναλύσεις Ποιότητας

Διεξάγουμε τακτικά αναλύσεις ποιότητας σε εγνωσμένου κύρους εργαστήρια, για να είμαστε πάντα βέβαιοι για την άριστη ποιότητα του ελαιολάδου που συσκευάζουμε.

Κατάλληλες συσκευασίες

Οι συσκευασίες μας έχουν επιλεγεί με κριτήριο την εξασφάλισης της ποιότητας του προϊόντος και την ευκολία στην χρήση τους από τον τελικό καταναλωτή.

Ευελιξία στις παραγγελίες

Είμαστε ευέλικτοι σε παραγγελίες μικρής ή μεγάλης ποσότητας. Τυποποιούμε κατά παραγγελία, ώστε να διατηρείται το ελαιόλαδο σε άριστες συνθήκες. Σταθερός στόχος μας η υπέρβαση των προσδοκιών του καταναλωτή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο