Παραγωγική διαδικασία

Η τεχνογνωσία και οι ορθές πρακτικές που ακολουθούμε ευλαβικά, πιστοποιούν την ποιότητα κάθε σταγόνας «Nostalgaia» και αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτη αρχή.

Καλλιέργεια

Κάθε ελαιόδεντρο αποτελεί για εμάς τον πιο σημαντικό συνεργάτη. Για την φροντίδα και την καλλιέργεια των ελαιώνων, χρησιμοποιούμε παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας των κτημάτων μας, πάντα φιλικές προς το περιβάλλον. Ελέγχουμε όλη την διαδικασία από την καλλιέργεια του ελαιόδεντρου, μέχρι τη συγκομιδή του ελαιόκαρπου και την ελαιοποίηση.

Συγκομιδή

Η συγκομιδή ξεκινά πριν την πλήρη ωρίμανση του καρπού, συνήθως αρχές Νοέμβρη. Πραγματοποιείται με παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους, απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον. Ο καρπός συλλέγεται σε διάτρητα τελάρα κατάλληλα για τρόφιμα, ώστε να αερίζονται μέχρι τη μεταφορά τους στο ελαιοτριβείο.

Μεταφορά ελαιοκάρπου

Η λεπτομέρεια και η προσήλωση στο στόχο κάνει τη διαφορά. Ο ελαιόκαρπος μετά τη συγκομιδή, μεταφέρεται απευθείας σε επιλεγμένα ελαιοτριβεία, πιστοποιημένα για βιολογικά προϊόντα. Σε διάστημα 1-2 ωρών από τη συγκομιδή ξεκινάει η ελαιοποίηση του ελαιόκαρπου.

Ελαιοποίηση

Η έκθλιψη του ελαιόκαρπου πραγματοποιείται χωρίς την προσθήκη νερού ,σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος, έως 27 °C (ψυχρή έκθλιψη), ώστε να πετύχουμε άριστη ποιότητα και να διατηρηθούν τα πλούσια αρώματά, αλλά και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του ελαιολάδου.

Παραλαβή ελαιολάδου

Το ελαιόλαδο που παραλαμβάνουμε προέρχεται από τα οικογενειακά κτήματα και από πιστοποιημένους παραγωγούς, με τους οποίους διατηρούμε σταθερή συνεργασία και μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία για υψηλά πρότυπα παραγωγής με σεβασμό στην Ελληνική γη και το περιβάλλον.

Αποθήκευση

Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε πιστοποιημένες για τρόφιμα, ανοξείδωτες δεξαμενές, με μανδύα θέρμανσης/ψύξης, σε συνθήκες ελεγχόμενης ατμόσφαιρας (χρήση αζώτου) ώστε να μην οξειδώνεται και να διατηρεί ακέραια τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Με τον παραπάνω πρότυπο τρόπο αποθήκευσης, πετυχαίνουμε σταθερή θερμοκρασία (14°C με 18°C), απουσία φωτός, οξυγόνου και υγρασίας από την πρώτη ημέρα αποθήκευσης μέχρι την εμφιάλωση του.

Εμφιάλωση

Η εμφιάλωση γίνεται σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή αζώτου στις φιάλες, την σχολαστική καθαριότητα και τις άριστες συνθήκες εμφιάλωσης και συσκευασίας. Οι φιάλες που έχουμε επιλέξει για τα προϊόντα μας(uvag γυάλινη φιάλη και λευκοσίδηρα δοχεία), διασφαλίζουν την σωστή συντήρηση του προϊόντος μακριά από το φως και το οξυγόνο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο